Pak Afghan Youth Forum PAYF

:واشنگتن

پنتاگون روز پنجشنبه گفت، ارتش آمریكا بمب افگن های سنگین و جنگنده های بیشتری را برای محافظت از نیروهای آمریكایی و ائتلاف در حال عقب نشینی از افغانستان مستقر كرده است، كه تاكنون هیچ حمله مستقیمی صورت نگرفته است. مارك ميلي ، رئيس ستاد مشترك پنتاگون گفت كه براي دفاع از نيروهاي در حال خروج ، به شش بمب افگن دوربرد B-52 و 12 جنگنده F-18 دستور داده شده تا از نيروهاي حمايتي تأمين كنند. او گفت، كه در حالی كه گروه های شورشی طالبان هر روز بین 80 تا 120 حمله علیه اهداف دولت افغانستان انجام می دهند ، از زمان آغاز عقب نشینی در اول ماه مه “هیچ حمله ای علیه نیروهای آمریكا و ائتلاف صورت نگرفته است”۔

آستین و میلی تأکید کردند که اگرچه ایالات متحده به همکاری نزدیک با نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می دهد ، اما روابط با خروج از این کشور تغییر خواهد کرد. نزدیک به 20 سال پس از حمله به کشور برای حذف طالبان از قدرت و تعقیب القاعده پس از حملات 11 سپتامبر 2001 ، ماه گذشته جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دستور عقب نشینی نهایی 2500 عضو خدمات آمریکایی و 16000 پیمانکار غیرنظامی را صادر کرد۔

آیا افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی به دوران جنگ های داخلی برمیگردد؟

جامعه افغانستان طی 20 سال گذشته دستاوردهای چشمگیری داشته است که به راحتی دست از آن نخواهد کشید. انتخابات ، هرچند ناقص اما به طور منظم برگزار شده است. مردم ثمرات دموکراسی و حکومت مشورتی را چشیده اند. زنان افغان با فداکاری های بزرگ ، دستاوردهای بزرگی نیز کسب کرده اند و این دستاوردها به راحتی قابل برگشت نیستند. زیرساختهای فیزیکی موجود در ویرانه ها تا حد زیادی بازسازی شده است. دولت غیرنظامی منتخب که در این دوره تناوب داشته باشد ، نمی تواند مانند دولت طالبان سرکوبگر تلقی شود. انتظارات برای زندگی در دولتهای نسبتاً متوسط افزایش یافته و بعید است که افغانها از بازگشت به حکومت طالبان استقبال کنند. امید ها وجود دارند تا با حمایت جامعه جهانی و کشور های منطقه بویژه پاکستان، افغان ها شاهد پایان یافتن جنگ 40 ساله در کشورشان باشند

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here